Jyōtiṣī ज्योतिषी

Primeri

Ići dole

Re: Primeri

Počalji od Jyōtiṣī ज्योतिषी taj Uto 14 Nov 2017 - 14:28

    D60 - Shastyamsa ~ podelna karta vezana za prošli život (Karma i prokletstva ~ tj sve ono dobro i loše što osoba nosi sa sobom iz prošlog života) usko povezana sa D40 (nasledje majke ~ ono što osoba dobija preko majčine genetike = Karme) i D45 (nasledje oca ~ ono što osoba dobija preko očeve genetike = Karme)

    Naravno, D60 se ne može tumačiti bez Aruda Lagne tj Aruda čarta (retko koji astro-program sem napr Parashare daje i taj čart, pa tako to mora da se odradi "peške" - papir i olovka, ko nema taj program)

    Ovde imamo čart deteta (Ž) 22-06-2008 Bgd 13:20 koje ima Autizam, živi sa majkom, otac poginuo 2 meseca pre njenog rodjenja. Po redosledu su D1 - D60 ~ D40 - D45 :    U D1 vidimo Lagneša Merkur koji je u 9 Bhavi ~ on je slab u znaku Bik . Mesec u Jarac slab pa još zajedno sa SMČ u 5 Bhavi, a vladar 3 Bhave (um, mozak) Mars u Lav u 12 Bhavi (a takodje je vladar i 8 Bhave - dužina života, vitalnost) slab u tom znaku, zajedno sa Saturn vl. 5 (prirodni IQ) i 6 (bolest) Bhave u Lav isto slab u tom znaku. Isti taj Saturn posmatra preko 10. pogleda ovaj Merkur . Takodje vidimo da je vladar 12 Bhave (gubitak) upravo Sunce u Blizanci u 10 Bhavi koje deli 10 Bhavu sa Venera vl. 2 (govor) i 9 (više obrazovanje) Bhave. Oboje u znaku koji ih slabi...

    Ako pogledamo poziciju planeta za podznak u Devica dobijamo sledeće :

Sunce je prijatelj za ovaj D1
Mesec nije prijatelj za D1
Mars je veliki prijatelj za D1
Merkur je veliki prijatelj za D1
Jupiter u sedištu ali neprijatelj za D1
Venera veliki prijatelj za D1
Saturn neutralan za D1
SMČ i JMČ takodje neutralni za D1

    Ovo sve nam pokazuje da će zdravlje biti ugroženo (posebno mentalno zdravlje) ali da neće biti deformiteta ili oštećenja koja mogu da skrate život osobe.

    Preko Graha Avasthas tabele dobijamo sledeće podatke :
Da se podsetimo ::
Starost planeta : radi se po podeli na neparne (muške) i parne (ženske) znake u kojima se nadju)

Neparni znaci : Ovan, Blizanci, Lav, Vaga, Strelac, Vodolija

-1- nezrela : od 00° do 06°
-2- mlada : od 06° do 12°
-3- zrela : od 12° do 18°
-4- stara : od 18° do 24°
-5- mrtva : od 24° do 30°

Parni znaci : Bik, Rak, Devica, Škorpija, Jarac, Ribe

-1- nezrela : od 24° do 30°
-2- mlada : od 18° do 24°
-3- zrela : od 12° do 18°
-4- stara : od 06° do 12°
-5- mrtva : od 00° do 06°

E sad "prevod" :

-1- nedoralsa / mlada planeta : ta planeta je tek počela da živi i ima još puno toga da uči
-2- zrela planeta : ta planeta je u najboljoj poziciji za sebe i benefik je natusu
-3- stara / mrtva planeta : ta planeta je na kraju svog puta i ne može da utiče na pravi način na natusa

Sunce je mlado i smireno
Mesec je mlčad i nesrećan
Mars je nezreo i srećan
Merkur je mlad i srećan
Jupiter je mrtav i zdrav
Venera je mlada i srećna
Saturn je mlad i siromašan
SMČ je nezreo i siromašan
JMČ je nezreo i siromašan

    Iz ovoga vidimo da je sama osobra nezrelo-mlada, tj njena Duša tek treba da se razvija dalje...

    A sad, dalje ~ šta ovo dete nasledjuje od roditelja?

    U D40 (majka) imamo :

~ Lagna podznak u Bik (gde je D1 Merkur ) sa Venera u Blizanci u 2 Bhavi ~ ona je oslobodjena od lošeg uticaja malefika (nema pogled ni od Mars ni od Saturn ) ali sam Saturn je u 1 Bhavi, a Mars u 12 Bhavi ~ pa tako vidimo da postoji neko "prokletstvo" sa majčine strane
~ prima 9. pogled od SMČ JMČ iz 6 Bhave i dodatno je vladar malefične 6 Bhave + u 1 Bhavi Saturn - Mesec (Duša, Um) u Škorpija zajedno sa Merkur (IQ) u 7 Bhavi razmenjuje pogled sa Saturn ~ Merkur vladar 2/5 Bhave - ovde vidimo da je majka u trudnoći nešto uradila, loše, što je moglo da utiče na zdravlje ovog deteta (majka do 4-tog meseca nije ni znala da je trudna i ni malo nije vodila računa o svom zdravlju, ishrani...)
~ sama 4 Bhava u Lav sa Sunce u Jarac u 9 Bhavi (majka je i majka i otac ovoj osobi - 9 Bhava je otac) kod D1 Mesec koji ima negativni uticaj na D1, pa tako vidimo da i sama genetika majke je možda uzrok pojave ove bolesti kod deteta.

    U D45 (otac) imamo :

~ Lagna u Vaga sa Venera u Ovan u 7 Bhavi . U 1 Bhavi ponovo Saturn .
~ Venera razmenjuje pogled sa Satrun , ali je oslobodjena Mars pogleda. Vidimo da postoji odredjeno "prokletstvo" sa očeve strane.
~ 4 Bhava u Jarac upravo sa ovim Saturn u 1 Bhavi te tako vidimo da genetika oca ima velikog uticaja na ovo dete
~ 3 Bhava u Strelac sa Jupiter u Vodolija u 5 Bhavi, u samoj 3 Bhavi je Merkur u znaku koji ga slabi i kojeg Saturn posmatra preko 3. pogleda
~ sam Mesec koji je vladar i Aruda Lagne u ovom D45 je zajedno sa Mars SMČ JMČ pa tu dodatno vidimo štetan uticaj očeve genetike - sam Mars dodatno preko 4. pogleda posmatra Sunce u 2 Bhavi (2 Bhava - širi krug porodice) a posmatra i Jupiter iz 5 Bhave i samu 6 Bhavu (bolest)
~ iz ovoga možemo da zaključimo da je preko oca vrlo moguće genetski da je ova osoba nasledila zdravstveni problem, tj da je neko iz daljeg kruga očeve familije takodje imao mentalnih problema.

    U D60 (preneta Karma i prokletstva) imamo :

~ Lagna podznak u Vodolija (natalno D1 6 Bhava) sa Saturn u Ribe u 2 Bhavi zajedno sa Mesec (vl. 6 Bhave) i Jupiter (vl. 2/11 Bhave) Iz ovoga vidimo da osoba ni u prošlom životu nije bila zdravstveno previše ok.
~ 6 polje u Rak sa ovim Mesec u Ribe u 2 Bhavi koji razmenjuje pogled sa Mars u Devica (D1 podznak ) koji je vladar 3/10 Bhave, a to nam pokazuje da ova osoba je sama sebi štetila zdravlju i nije vodila previše računa o sebi.
~ to nam potvrdjuje i JMČ u 12 Bhavi takodje, kao i sam Merkur u 6 Bhavi (sve ono loše) koji je vladar 5 Bhave (dobra dela, viša znanja...)

    Tako, vidimo, da je ova duša Karmički predodredjena da ispašta za svoje loše postupke iz prošlog života, ali i da je "kazna" sama po sebi došla od oba roditelja i njihove loše Karme.
Jyōtiṣī ज्योतिषी
Jyōtiṣī ज्योतिषी
Admin

Broj poruka : 1699
Datum upisa : 03.06.2015
Godina : 99
Lokacija : प्रभात

http://jyotish.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Re: Primeri

Počalji od Jyōtiṣī ज्योतिषी taj Uto 14 Nov 2017 - 14:33

Jyotish ~ podelne karte : D 20 Vimsamsa

    D20 predstavlja [grub prevod] "Plodovi urodjene inteligencije koja je prošla visoko [najčešće religiozno ili ezoterično] obrazovanje (4-5 Bhava)

    D20 tako pokazuje duhovno prosvećenu inteligenciju, tj nivo duhovnosti u ovom životu koji osoba može da postigne.

    Da se ne zbunite ~ u Jyotishu 5 Bhava je ta koja pokazuje urodjenu duhovnost i inteligenciju, ono sa čim je osoba rodjena (nivo napretka Duše koji nosi iz prošlog života) 5 Bhava se tako vezuje za nasledjenu mudrost (lepo vasptanje, poštovanje tradicije, itd... sve ono što osoba "nosi" iz doma - zato je 4 Bahava "umešana" u ovu priču) ali i želju / umeće / znanje vezano za meditaciju, mantre, tantre, yantre, duhovnost, univerzalnu ljubav, želju za duhovnim uzdignućem i (možda) bavljenjem duhovnim poslovima.

    Naravno, tako prilikom analize D20 pored Lagne posmatramo i 5 Bhavu, pa onda tek 9 Bhavu. Pa ako osoba ima benefike u 5/9 Bhavi ili su joj benefizi vladari 5/9 Bhave [pod benefikom smatram planetu koja je "benefik za D1" - ne prirodni benefik tipa Jupiter , Venera itd... u ovom slučaju čak i malefični Saturn može da bude benefik za nečiji D1 čart!]

    Pa tako ako je napr Sunce u 5 Bhavi to će pokazati osobu kojoj je ceo život posvećen duhovnom uzdizanju, a ako je u 9 Bhavi Sunce tada će ova osoba biti centar svakog duhovnog dešavanja, prenosiće znanje i iskustvo na svoje "sledbenike".

    Ili pak, ako je Saturn u 5 Bhavi vidimo osobu koja se striktno pridržava tradicije (čak po malo staromodno, nagunjući ka tabuima i praznoveriju) a ako je Saturn u 9 Bhavi vidimo isposnika, osobu koja je apsolutno sebe podredila duhovnosti i religiji.

    Ali, ako se napr nadju Venera ili Mars u 5 tj 9 polju, tu vidimo specifičnu duhovnost koja se dosta bazira na fizičkim, konkretnim, materijalnim načinima dostizanja duhovne spoznaje (napr tantra)

    Ako se nadje Mesec u 5 ili 9 Bhavi vidimo da je ta osoba već iz prošlog života ponela puno znanja koje samo treba probuditi i aktivirati dalje. Slično važi i za Merkur u 5 ili 9 Bhavi, to je osoba koja je zadužena za prenošenje znanja drugima - osoba koja stalno skuplja znanje, praktikuje ga, ali na neki način živi "normalnim životom" (za razliku od napr Jupiter ili Saturn koji mogu da odu u krajnost potpunog povlačenja iz javnog života)

    U ovom čartu je interesantno što će SMČ i JMČ da budu na istom stepenu, neće biti u opoziciji, već u konjunkciji ~ jer njih dvoje i predstavljaju tačku Duha i Uma ( Mesec i Sunce ) i vrlo je bitno gde su postavljeni u ovom D20 čartu. Ako su na bilo koji način (u istom polju, preko pogleda, vladara itd...) povezani sa planetom vladarem 5/9 Bhavi (ili planetom u 5/9 Bhavi) tada je to znak da je ova osoba u ovom životu itekako spremna za svoj dalji duhovni razvoj i da ima velike šanse da napravi ogroman korak u tome.    Primer : moj Učitelj, lekar kineske i tibetanske medicine, iz reda Žutih Kapa (Dalaj Lamin red)
Proveo deceniju u Kini i Tibetu učeći i medicinu i filozofiju i duhovne & religijske veštine (izmedju ostalog i tantra) Napisao je nekoliko knjiga, vandredni je profesor na Pariskom i Pekinškom medicinskom fakultetu, drži predavanja i dalje, putuje puno.
Jyōtiṣī ज्योतिषी
Jyōtiṣī ज्योतिषी
Admin

Broj poruka : 1699
Datum upisa : 03.06.2015
Godina : 99
Lokacija : प्रभात

http://jyotish.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu