Jyōtiṣī ज्योतिषी

Destiny Point in Vedic Astrology

Ići dole

primer za Bhrigu Bindu - muški čart

Počalji od Jyōtiṣī ज्योतिषी taj Pon 13 Nov 2017 - 13:41Bhrigu Bindu ~ tačka Sudbine

~ Muški natal ~

Središnja tačka od SMČ do Mesec je u ovom Rasi D1 na 01°26' Jarac u Uttra Ashadha Nakshatra 1 pada pod vladavinom Sunce i Jupiter i postavljena je u 8 Bhavi, a sam vladar je Saturn 20° Blizanci kod same Lagne podznak

Sama pozicija u 8 Bhavi naravno da će ukazati na vrlo tešku Sudbinu i vrlo "zapečaćenu" Karmu ~ jer je ipak sam Saturn glavni kada je Sudbina / Karma u pitanju, a ovde je dodatno Saturn u 1 Bhavi što dodatno potvrdjuje informaciju da je ova osoba rodjena sa teškom Karmom i da će joj Sudbina biti vrlo naporna i tužna, puna odricanja, gubitaka, patnje i bola.

8 Bhava :
-8- BHAVA ~ RANDHRA

Ova bhava pokazuje dužinu života natusa, protok njegove energije, (ne)funkcionisanje Čakri u telu, a takodje prikazuje i natusova interesovanja za tajne, misterije, ezoteriju, život / smrt, tantru, a direktno ukazuje kako na prošle živote tako i na buduće živote i stav natusa prema svojoj Karmi i Darmi. Reinkarnacija, inkarnacija, transformacija, meditacija, direktan kontakt sa smrću koja menja Svest u Svesnost.

Takodje, prikazuje kao i 4 polje, narav natusa, da li je (ne)miran, (ne)staložen, a preko 6 polja povezan je i sa prikazom situacije u kojoj natus može, a ne mora, da bude sklon iznenadnim (ne)voljnim promenama u životu, greškama, nezgodama, povredama. Takodje, ova bhava se vezuje za bilo kakve "agresije" tj. napade od strane i prema natusu (konflikti, svadje, borbe, ratovi, zatvori...)

Ovo polje je imovina partnera, ali i porodično nasledje natusa, pa seshodno tome povezuje i sa osiguranjem, nenadanim bogatstvom, materijanim -/+ situacijama, kao i legalnim dokumentima koji se vezuju za sve ovo.

Članovi porodice : porodica partnera.

Delovi tela : spoljašnji uro-genitalni organi.

Saturn za ovaj Rasi D1 je prijatelj, što u mnogome pomaže ovoj osobi. On je veliki prijatelj, stara planeta, funkcionalni benefik ~ sve ovo pomaže osobi u njenom "pohodu" ka ispravljanju karmičkih grešaka i poboljšanju svoje Sudbine. Saturn je u padama Jupiter / Jupiter / JMČ , u Nakšatra Punarvasu 1 pada. Saturn je stara planeta, u Avastha (set of 6) Mudit, u Avashta (set of 9) Mudita (radostan) i u Avashta (set of 12) Nidra (spava)

Saturn je zajedno sa Venera u 1 Bhavi koja je vladar 5-12 Bhave ~ muškarac ima preko 40 godina i nema partnerku i ne planira da stupi u brak i takodje ima problema sa plodnošću.

Saturn posmatra 3 Bhavu i tako umanjuje motivaciju, hrabrost i samoinicijativu. Saturn posmatra 7 Bhavu i donosi usamljenost u emotivnom životu. Saturn posmatra 10 Bhavu i Jupiter i donosi puno problema ovom čoveku - on je zaposlen poslednjih 15 godina ( zbog Jupiter koji je tu u sedištu) ali je to posao koja on nikad nije želeo da radi, za koji je jedva završio više obrazovanje, ali iz poštovanja (i straha) prema ocu koji mu je našao to radno mesto (i zbog nedostatka i hrabrosti i motivacije) on ostaje na tom radnom mestu i iz dana u dan je sve više nesrećan i neraspoložen.

Postoji i komplikovan odnos sa mladjom sestrom - 3 Bhava u Lav sa Sunce u 11 Bhavi (11 Bhava najsrećnija Bhava, Sunce egzaltirano u Ovan ) koja je za razliku od ovog muškarca izuzetno uspešna, radi čak 2 posla, ima supruga i dvoje dece i roditelji nju (realno) mnogo više cene i skoro nikada ne ulaze u konflikte sa njom, za razliku od ovog čoveka koji skoro svakodnevno dolazi u sukobe sa njima.

Dodatno, o teškoj Karmi vidi se iz pozicije Lagneša Merkur u 12 Bhavi odmah pored JMČ ~ JMČ je nosilac te konjunkcije, u Krittika Nakshatra 4 Pada pod vladavinom Sunce / JMČ / Jupiter koji je u znaku svoje debilitacije, dodatno...

Od kako je Gochara Tranzit Jupiter u 4 Bhavi (pa tako posmatra 8 Bhavu i BB ) ovaj čovek razmišlja da se odseli od kuće (makar bio i podstanar) što je relativno i moguća opcija zbog vladara 6 Bhave Mars u Vodolija u 9 Bhavi odmah pored Mesec vladara 2 Bhave ~ mangal dosha ( Mars u istoj Bhavi gde je i Mesec ) Mars posmatra Merkur JMČ iz 12 Bhave, posmatra 3 Bhavu i 4 Bhavu, dodatno, a u samoj 6 Bhavi je SMČ

Takodje, razmišlja o promeni posla ~ Gochara Jupiter posmatra Rasi Jupiter iz 10 Bhave kojeg pak pa posmatra vladar BB Saturn iz 1 Bhave (iako je svestan da je moguće da neće naći ni približno tako siguran - materijalno i sve ostalo - posao, zbog loše situacije u zemlji)

Za Lagnu podznak u Blizanci sam Jupiter pak je malefik, a dodatno ga posmatra upravo vladar BB Saturn (prirodni malefik) i tako ovaj čovek odlaže ideju o braku (ili makar ozbiljnoj vezi) dodatno dok mu Gochara Saturn prolazi kroz 7 Bhavu on je izjavio kako ne planira uopšte da razmišlja o braku i da mu to ne treba u životu (uz D9 Navamsha i slabu postavku Sunce Venera Lagnesha i Jupiter ~ vrlo je moguće da će tako i da bude) jer dodatno Saturn kao vladar BB utiče na Venera (vladar 5 Bhave - deca) i Jupiter (plodnost, brak) a pošto ovaj čovek ima drastično slabu plodnost, on i ne želi brak jer ne može da ima dece. Naravno, taj problem ukazuje i sama postavka Bhrigu Bindu u 8 Bhavi koja se vezuje za uro-genitalne organe.
avatar
Jyōtiṣī ज्योतिषी
Admin

Broj poruka : 1699
Datum upisa : 03.06.2015
Godina : 99
Lokacija : प्रभात

http://jyotish.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Re: Destiny Point in Vedic Astrology

Počalji od Jyōtiṣī ज्योतिषी taj Pet 28 Apr 2017 - 13:14

Bhrigu Bindu And Timing of Events

Bhrigu Bindu is an imaginary midpoint of the Rahu - Moon axis and is calculated by deducting the longitude of Rahu from that of Moon.The difference is divided by 2.The Quotient obtained should be added to Rahu's position and the result will be the Rahu-Moon midpoint and is called Bhrigu Bindu.

When any planet,benefic or malefic in transit aspects or conjuncts the Bhrigu Bindu,positive or negative results are to be expected respectively. Conjunctions over this point are more effective than those by aspect.

Jupiter while transiting over Bhrigu Bindu results in progress in studies,obtaining employment,marraige,child birth,profits and expansion in business,piligrimage,recovery from sickness and fulfillment of long cherished desires.

Fast moving benefic planets like Mercury,Venus transiting over the Brigu Bindu result in meetings with relations after long time,small gains of wealth,short piligrimages,festivities and enjoyments with relatives and the like.

Saturn while transiting over Bhrigu Bindu will produce unfavourable results such as long sickness,disagreement with spouse,sickness to spouse,sudden loss of wealth,death of near relations and one's own death provided it is indicated by other factors too (like vimshottarai dasa etc)

Fast moving Malefic planets like Mars and Sun will cause unfavourable results such as minor sickness,injury,temporary separation from near relatives,loss of money,quarrels or misunderstandings etc.

The Transit of Rahu/ketu over the Bhrigu Bindu will cause unfavourable results all of a sudden,on a very big scale and from unexpected sources.Bite by snakes or venomouse insects,mental suffering,trouble from government authorities like Income tax and enforcement department etc,theft of valuables,harassment,degradation or termination in service,family troubles,misunderstandings with wife or husband.

When more planets transit over the Bhrigu Bindu transit simultaneously over or aspect this point the effects are magnifies the benefic or malefic results to a very great extent depending on the nature of planets conjoining/aspecting.

The duration of the effects would prevail during the time the planets conjunct/aspect the point within 3 degrees 20 minutes ( one Navamsa) around the Bhrigu Bindu. Maximum impact would be at the time immediately after the planet crosses over the Point.

http://horasarvam.blogspot.rs/2012/11/bhrigu-bindu-and-timing-of-events.html
avatar
Jyōtiṣī ज्योतिषी
Admin

Broj poruka : 1699
Datum upisa : 03.06.2015
Godina : 99
Lokacija : प्रभात

http://jyotish.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Re: Destiny Point in Vedic Astrology

Počalji od Jyōtiṣī ज्योतिषी taj Pet 28 Apr 2017 - 13:13

Ekvidistanc tačka izmedju SMČ i Mesec predstavlja "Tačku Sudbine" :SMČ 29*04' Vaga
Mesec 18*26' Lav
~ od SMČ do Mesec ima -/+ 288* ~ podelimo sa 2 = 144* dodamo to na 29* Vaga = 23* Ribe

○ BB je tako na 23* Ribe sa vladarem Jupiter na 27* Ribe u VII Bhavi odmah pored njega

-7- BHAVA ~ YUVATI

Ova bhava se vezuje za medjuljudske odnose, počevši od partnera (veza, brak) pa do poslovnih partnera ili pak sudjenja. Takodje se vezuje i za prolazne ljubavne veze, afere, paralelne veze, kratkoročne poslovne odnose, kraće sudske postupke. Usko je povezana sa osom 3-9 Bhave jer se vezuje za boravak u (bližem, daljem) inostranstvu.

Ova bhava opisuje partnere koje natus želi pored sebe, bilo da je to samo partner, klasična veza, ili pak suprug / supruga (ozvaničena veza) Iz ove bhave možemo videti poreklo, narav, izgled, ponašanje, tj sve što karakteriše partnera natusa.

Ovo polje će nam pokazati kako natus doživljava sve one koji su "u suprotnosti" od njega, tj kako on doživljava Svet oko sebe.

Članovi porodice : partner (supruga, suprug) treće po redu dete u porodici (ili pak najmladji članovi porodice natusa)

Za Lagnu u Devica :

- malefici su : Mars Jupiter Mesec
- benefici su : Venera Merkur
- badhaka : Jupiter
- maraka : Jupiter Mars
- yogakaraka : Venera Merkur

○ BB je 23* Ribe odmah pored svog vladara Jupiter - za podznak u Devica Jupiter je malefik, pa čak i ako je postavljen u Kendra Koni i u svom sedištu, on ovde donosi samo malefičnu priču osobi. Ovde vidimo da je sudbina osobe vezana za partnerske odnose, bilo da se radi o emotivnim odnosima, bilo da se radi o poslovnim odnosima, ili jednostavno o odnosu sa nekom dragom, bliskom osobom (prijateljem)

Jupiter kao vladar BB koji je inače karka za decu, ali i za supruga u ženskom čartu, ovde pokazuje da je sudbina osobe zaista direktno vezana za partnerske odnose, a pošto je Jupiter malefik, vidimo da će sudbina ove osobe biti na težak način vezana ili za decu ili za supruga.

○ i BB i Jupiter se nalaze u Revati Nakshatra 4 Pada koja je vezana za planetu Jupiter , ali i Merkur, a 4 Pada je pod vladavinom isto Jupiter . Revati Devata je Puša, božanstvo "onaj koji hrani", prati putnike, pastire. Ona je sestra Šudre i Indre i Janma nakshatra je Satrun .

○ Ovakva postavka ukazuje na osobu koja je sanjar, kreativac, koja se teško snalazi u običnom, realnom svetu, večiti putnik kroz vreme i prostor, u potrazi za usavršavanjem svog znanja ovog sveta. To je osoba koja brine, neguje, brani, štiti, odgaja, koja je ktitor, ali i učitelj, tutor. Ima naravno simboliku Jupiter pa tako se vezuje i za uvećavanje, expanziju, spoznaju, viša učenja, ali i s druge strane donosi i ne samo duhovno bogatstvo, već i materijalno.

○ kao poslednja Nakshatra, Revati ukazuje na "kraj" tj Eru, vreme, okončanje jednog perioda.

    Jupiter je ovde postavljen u VII Bhavi i posmatra 11 Bhavu i Saturn (koji je vladar 5-6 Bhave) posmatra Lagnu i Sunce (vl. 12 Bhave) i Merkur (vladar Lagne i 10 Bhave) i posmatra 3 Bhavu. Ovde vidimo da će osoba imati tešku sudbinu vezanu za :

-3- BHAVA ~ SAHAJA

Svesne odluke i dela, motivacija i želja za kretanjem, saznanjem, interesovanja, hobiji, inicijativa i trud i koliko je to podržano od drugih, sport, zabava, pomoć, služenje nekome / nečemu, komšije, kratkoročne želje i potrebe, kraća putovana, putovanja sa kojih se natus brzo vraća kući, kratka poznanstva, komunikacija u bilo kom obliku (telefon, sms, e@mail, internet, pisma...) umeće za pisanjem i kreativnim govorom, tehnička umeća (mehanika, tehnologija, kompjuteri...) Kratki kursevi, mali oglasi, razna obaveštenja koja nemaju dugoročnog efekta (pa tu može biti i trač, ogovaranje...)

Takodje, vezuje se za urodjenu snagu natusa, borbenost, stabilnost, upornost, tvrdoglavost, želju za intelektualnim uzdizanjem, interesovanje za umetnost i kulturu, muziku, stvaranje, ples, gluma, usmeravanje drugih na pravi Put, savetovanje, mudrost. Takodje pokazuje koliko je natus vešt sa rukama, njegova manuelna snaga, želja da se ideje sprovedu u delo, potreba da se praktični um uzdigne na viši nivo duhovnog, inicijacija, smrt roditelja, uzrok sopstvene smrti.

Članovi porodice : rodjaci, braća, sestre, najstariji od njih, rodjaci majčinog oca.

-5- BHAVA ~ PUTRA

Ovo polje je direktno povezano sa inteligencijom i kreativnim stvaralaštvom. Iz ovog polja se može videti koliko je natus pametan (prirodno) i da li ima kreativng potencijala. Isto tako, iz ovog polja se može videti nasledjena mudrost (lepo vasptanje, poštovanje tradicije, itd...) ali i želju / umeće / znanje vezano za meditaciju, mantre, tantre, yantre, duhovnost, univerzalnu ljubav, želju za duhovnim uzdignućem i (možda) bavljenjem duhovnim poslovima. Takodje prikazuje natusovu posvećenost dobrom i lepom, požrtvovanost, brizi o drugima, želji da se učini sve što je moguće za one koji su na neki način ugroženi, a takodje predstavlja i Brahmine, uticajne ljude u društvu, kralja, političare itd.

U isto vreme pokazuje koliko je natus sklon greškama usled prejakog Ega i na koji način će te greške uticati ne samo na njega i nj društveni status, već i na okolinu, prikazuje način na koji natus može da izgubi dobru poziciju u društvu ili na poslu usled pogrešnih odluka i rdjavog ponašanja. Isto tako, ova bhava pokazuje i kreativnost, potencijal, želju za stvaranjem, pa uz ljubav tu su deca, plodnost, koji sa sobom (mogu da) povuku bogatstvo i sreću.

Članovi porodice : deca, drugo-rodjeni u porodici.

-6- BHAVA ~ ARI

Ova bhava se smatra lošom i negativnom, prikazuje u kolikoj meri i zbog čega natus brine i nervira se, pravi greške, donosi pogrešne odluke i tako stvara revolti iz okoline, ali u isto vreme i sebi šteti zdravlju. Takodje, ovo je kuća grešaka, poroka, mana, loših osobina, ali i životnih izazova, prepreka koje treba prevazići, karmičkih zadataka (bhava koja pokazuje direktno zašto je natus takav kakav je ~ u suprotnosti od onoga što je bio u prošlom životu, kao i karmičke greške koje vuče u odnosu na sebe i druge, pod tim se i podrazumeva bolest ili loš odnos sa okolinom, roditeljima, decom, partnerom ~ ispaštanje zbog grešaka iz prošlosti)

Ovo je bhava koja pokazuje dugove, kamate, kredite, pozajmice, milostinja, socijalno izdržavanje, probleme sa novcem i nekretninom, katastrofe i nezgode, povrede, lomove, ali i ličnog lekara (ili pak mogućnost / želju natusa da bude lekar, med.sestra i sl. da bi brinuo o drugima i tako ispaštao za svoje grehe) Isto tako predstavlja posao, najviše poredjen tip posla, fizički posao, posao koji nema definisan radni osnos i status, služenje drugima itd. Isto tako, ovo je polje hrane, spremanja i prehrane, način ishrane, hrana koju natus (ne)voli, a isto tako predstavlja i kućne ljubimce.

Članovi porodice : majčini ujaci, maćeha.

-11- BHAVA ~ LABHA

Prihod, dobitak od posla, dugogodišnje želje i planovi, prosperitet, ostvarenje želja i nada. Iznenadna sreća, Darovi S Neba, povoljne prilike koje se pojavljuju nenadano (ali SAMO po zasluzi)

Takdje, ovo je polje prijatlja i bliskih saradnika. Takodje, povezano sa -4- i -6- bhavom predstavlja sve životinje koje se nalaze u kući i na neki način "privredjuju" boljitku doma i porodice. Druženje, izlasci, klubovi, kulbska druženja, organizacije i udruženja (koja imaju zajednički cilj)

Ova bhava povezana sa -6 i -8- bhavom može da ukaže na situacije koje natus nije iskoristio i direktno su se odrazile u negativu na posao, odnose sa drugima ili pak zdravlje natusa.

Članovi porodice : stariji rodjaci, suprug/supruga od deteta, 5 dete u porodici.

Tj ukratko :

~ partnera, odnose, inostranstvo (VII)
~ dete ( Saturn vladar 5 kojeg Jupiter posmatra)
~ prijatelje, prihod od posla, ostvarenje želja (XI)
~ hrabrost, motivaciju i Učenje (III)
~ odnos sa ocem ( Sunce ) odnos sa rodjacima / decom ( Merkur )
~ njeno zdravlje, odnos sa ljudim koji je ne vole (VI)

    Pa tako, vidimo da će teška sudbina ovoj osobi doneti ili probleme sa ocem, partnerom, ili probleme sa decom, ili probleme sa učenjem, prijateljima, prihodom od posla i da je to njena sudbina, tj Karma.

    Ova osoba nema završeno više obrazovanje, imala je težak odnos sa svojim ocem, a i izgubila je oca njenog deteta 2 meseca pre nego što im se dete rodilo, a dete je ometeno u razvoju (autizam) i sada sama brine o detetu i pokušava da nastavi svoje učenje / rad.


Poslednji izmenio Jyōtiṣī ज्योतिषी dana Sub 29 Apr 2017 - 8:27, izmenjeno ukupno 1 puta
avatar
Jyōtiṣī ज्योतिषी
Admin

Broj poruka : 1699
Datum upisa : 03.06.2015
Godina : 99
Lokacija : प्रभात

http://jyotish.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Re: Destiny Point in Vedic Astrology

Počalji od Jyōtiṣī ज्योतिषी taj Pet 28 Apr 2017 - 13:10

What is the most important thing to learn about Destiny Point? Know your basics. That is all Destiny Point requires, knowing the basics of basics in astrology. It's so important to be good at level 1 astrology before trying to amply level 6. If you think you can go straight to level 10 and do BB reading the most likely you are setting yourself up for failure. i.e., Harivansh rai bachchan had exalted Jupiter in the 10th house with BB occurring in the 10th house with Moon. Sunil simply said "Jupiter the karaka of children exalted in10th house" meaning, one of native's child will be famous and well respected. That's it. But then I also added, Jupiter is the lord of 3rd house sitting in 10th house, success through writing and poetry. This is how simple it needs to be. I know for sure I will encounter many many failures in my journey to understanding Destiny Point, BSP and BCPs, but out of countless failures you will emerge as a louts.

I will keep on extending this article based on my research. But if there is one thing one must understand or try to understand in their life is the position of their Destiny Point. We all can do many careers in life and make money from many sources but it's when we follow our destiny is when we truly feel alive.

http://www.astrologykrs.com/Bhrigu-Bindu.html
avatar
Jyōtiṣī ज्योतिषी
Admin

Broj poruka : 1699
Datum upisa : 03.06.2015
Godina : 99
Lokacija : प्रभात

http://jyotish.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Re: Destiny Point in Vedic Astrology

Počalji od Jyōtiṣī ज्योतिषी taj Pet 28 Apr 2017 - 13:10

I've had someone with Destiny Point occurring in 6th house with 6th lord in the 4th house Saturn in the sign of Sagittarius in mutual aspect with Sun. I told the individual your destiny lies in serving the people of the homeland through social well fair and social reform and entering into politics. The native replied and said every astrologer he saw said you are not meant for politics or public service and he was never telling me anything about this and then sending me a email reply about accurately I caught that in his chart without him saying a single word to me. If I am not mistaking I believe he wanted to either do family business or something in creative field. After my BB reading to him he felt he found himself again.

I had Destiny Point occurring in the 9th house with Ketu in the sign of Leo without any other aspect from a planet, 9th lord Sun was in 8th house with Mercury in the nakshatra of Pushya. I actually had this chart today. I told the lady your destiny lies in attaining serrate occult knowledge through which you will be healing people and going towards health and wellness. 9th house is preaching, teaching, higher learning, religious and philosophical studies, 9th lord Sun is in 8th house of life, depth, rebirth, surgeries, emergencies, occult and mysticism in the nakshatra of Pusha (nourishment). Within 4 seconds I knew where this person was headed. She replied back just today about wanting to go into occult, astrology and to find a better meaning to her life.

I had Destiny Point occurring in 5th house with 5th lord Mars in 3rd house with Mercury. Jupiter from the 9th house aspected the 3rd house and 5th house. I said "Your destiny lies in going towards writing, media and publishing your work in either science or social work as 5th and 3rd house are writing and media while Mars is ink and Mercury is writing. She replied back that she loves writing, and wants to publish "Sci-fi books", then I went back in the chart and made a silly mistake by not seeing that Rahu from 7th house aspected the 3rd house. (Rahu = science fiction, aerospace, aliens, airwaves).

I have been able to collect many of such horoscopes but I've had my shares of failures, but are they really failures? because if someone doesn't agree with me regarding their destiny, does that mean it won't happen? because your destiny might come alive when you're 77 years old and you destiny was to build a temple in your hometown? This is something which only time will tell with more research. This is why I love doing consultation for Destiny Point on people who are over 50 and have a great chance of fulfilling their destiny.

http://www.astrologykrs.com/Bhrigu-Bindu.html
avatar
Jyōtiṣī ज्योतिषी
Admin

Broj poruka : 1699
Datum upisa : 03.06.2015
Godina : 99
Lokacija : प्रभात

http://jyotish.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Re: Destiny Point in Vedic Astrology

Počalji od Jyōtiṣī ज्योतिषी taj Pet 28 Apr 2017 - 13:10

Now, the question is what is Destiny Point? There are many variations and meaning of BB online. The only version you need to know without reading about all the doom and gloom of BB is that it's the accomplishment of your karma charka. It's the task, the mission you must accomplish before taking your last breath. This is the version I have come to know via Sunil and this is the only one I wish to stick to. If you do not like to read all the negative Jyotish has to offer then I would suggest not reading further into BB online. But in my own 3 month analysis of doing mini Destiny Point readings during my career consultations I have made startling conclusions, amazing predictions and some not so great of predictions. Not so great of prediction meaning BB mission is not always to make you the next Mathama Gandhi, Amitabh Bachchan or Ambani, Destiny Point can simply mean that the native may build a temple as part of their destiny, that's it. I had a chart which had 9th lord Saturn in the 8th house while BB was occurring in the 9th house and 9th lord was with 12th lord Mars. I said your destiny is to completely change your beliefs on religion and society by visiting foreign lands through which you will revolutionize something. The person was a converted Hari Krishna devote working on a book on Hindu scripture and some other undisclosed text. 3rd lord of writing Moon aspected 9th lord Saturn from 2nd house.

http://www.astrologykrs.com/Bhrigu-Bindu.html
avatar
Jyōtiṣī ज्योतिषी
Admin

Broj poruka : 1699
Datum upisa : 03.06.2015
Godina : 99
Lokacija : प्रभात

http://jyotish.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Re: Destiny Point in Vedic Astrology

Počalji od Jyōtiṣī ज्योतिषी taj Pet 28 Apr 2017 - 13:09

What is Destiny Point?

This is a mathematical point between Moon and Rahu, not Rahu and Moon which shows your destiny. i.e. If Rahu is in 4th house at 15 degrees, Moon is in the 10th house at 15 degrees then the mid point of Destiny Point will be the 7th house. If Moon was in 4th house and Rahu was in 10th house with similar degrees then mid point would occur in the first house. The mathematical way to calculate Destiny Point is to take the longitude of Moon and add it with the longitude of Rahu and divide them by two, and the remaining number would be the degree point.

I had a email conversation with Dr. Arjun Pai on calculating BB. These are his exact words.

Another method calculation is:

By deducting the longitude of Rahu from that of Moon.The difference is divided by 2.The Quotient obtained should be added to Rahu's position and the result will be the Rahu-Moon midpoint and is called Destiny Point.


1. Moon and Rahu are in 11th House (in this case)
2. Rahu at 5 degrees and Moon at 12 degrees. So ideally the BB should be in (-5+ 12) = 7/2 = 3.5 + Rahu's position of 5 degree = 8.5 degrees in the 11th house itself.

I am working with the creator of the current astrology software I use to implement BB in the reports which should be coming out soon with the new version. This will help me tremendously in showing everyone their BB. Currently the independent software I use gives accurate BB position but 40% of the time the ascendants and its degrees are different which causes confusion. I personally prefer my currently professional software on astrology as it's the best software regarding charts.

http://www.astrologykrs.com/Bhrigu-Bindu.html
avatar
Jyōtiṣī ज्योतिषी
Admin

Broj poruka : 1699
Datum upisa : 03.06.2015
Godina : 99
Lokacija : प्रभात

http://jyotish.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Re: Destiny Point in Vedic Astrology

Počalji od Jyōtiṣī ज्योतिषी taj Pet 28 Apr 2017 - 13:09

Destiny Point

After my first interview with the great Sunil John of Saptarishis Astrology Group it was evident that I had to bring him back on my channel to talk about a small thing he mentioned called "Destiny Point". I didn't know what it was and how it operated but the way he explained it in 3 seconds was enough for my curiosity. Per Sunil, "Your destiny is Destiny Point". That sentence gave me sleepless nights and I kept emailing him about coming on my channel to talk about the subject. He finally came and revealed to me and thousand others about the importance of Destiny Point. The interview is available on my channel on youtube under "Destiny Point".
avatar
Jyōtiṣī ज्योतिषी
Admin

Broj poruka : 1699
Datum upisa : 03.06.2015
Godina : 99
Lokacija : प्रभात

http://jyotish.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Destiny Point in Vedic Astrology

Počalji od Jyōtiṣī ज्योतिषी taj Pet 28 Apr 2017 - 13:09

avatar
Jyōtiṣī ज्योतिषी
Admin

Broj poruka : 1699
Datum upisa : 03.06.2015
Godina : 99
Lokacija : प्रभात

http://jyotish.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Re: Destiny Point in Vedic Astrology

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu